,,Pola Nadziei – rozpoczęcie jesiennej części akcji”

W tym roku akcja rozpoczęła się 9 października przed gmachem Biblioteki Śląskiej w Katowicach. Posadzono wówczas 3 tys. żonkili- symbolu nadziei dla osób w stanie terminalnym i ich rodzin. Podczas inauguracji rozpoczęliśmy oficjalną współpracę z Hospicjum św. Franciszka w Katowicach – podczas tegorocznej edycji Pól Nadziei chcemy prowadzić razem działania na rzecz promocji idei hospicyjnej wśród mieszkańców Katowic.
W czasie inauguracji obecni byli: Pan Waldemar Bojarun-Wiceprezydent Miasta Katowice, Pan Sławomir Witek - Naczelnik Wydziału Edukacji i Sportu, Pani Magdalena Skóra - Zastępca Dyrektora ds. Książnicy Biblioteki Śląskiej
w Katowicach, przedstawiciele Regionalnej Dyrekcji Lasów Państwowych
w Katowicach, Hospicjum św. Franciszka w Katowicach, Technikum nr 8 im. Obrońców Poczty Gdańskiej w Katowicach i X Liceum im. I. J. Paderewskiego w Katowicach.
Akcja objęta jest Honorowym Patronatem Arcybiskupa Wiktora Skworca- Metropolity Katowickiego oraz Pana Prezydenta Miasta Katowice Marcina Krupy.